Apokalipsa hrvatske duše Antun Gustav Matoš, Mȍra - Kurmaić, Žaklina (Anafora, 2023)
Kritičko izdanje Matoševe poeme Mȍra, koje je ujedno i prvo samostalno izdanje, objavljeno je u izdanju Društva hrvatskih književnika povodom obilježavanja 110 godina od prvotiska. Knjigu je za tu prigodu priredila i uvodnu studiju napisala Ružica Pšihistal, profesorica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Knjiga se sadržajno može podijeliti na tri glavna dijela; uvodnu studiju pod nazivom Apokalipsa hrvatske duše, tekst poeme Mȍra te dodatne priloge koji nadopunjuju razumijevanje i tumačenje Matoševe poeme.